Health[e]Refugees gratis e-learning

Click here for the explanation of the free Health[e]Refugees course in English.

Bent u recent in Nederland komen wonen en heeft u een sociale of medische achtergrond?
Dan hebben wij een gratis cursus voor u!

Doel van de cursus

Veel vluchtelingen zijn naar Nederland gekomen en hebben asiel aangevraagd. De nieuwkomers ervaren gezondheidsrisico's uit het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland. De effecten van conflicten en de vlucht hebben grote impact op de geestelijke gezondheid en het psychosociaal welbevinden. Daarom is het belangrijk om (psychische) gezondheidsproblemen vroegtijdig te herkennen, op te sporen en te behandelen, om de kansen van immigranten op deelname aan de arbeidsmarkt te vergroten en om het leren van de nieuwe taal te bevorderen. Een deel van de nieuwkomers ondervindt belemmeringen in de toegang tot de Nederlandse gezondheidszorg vanwege een gebrek aan kennis over het systeem of verschillen in gezondheidspraktijk en cultuur.

Daarom is deze cursus bedoeld om uw kennis te vergroten over:

  • de Nederlandse gezondheidszorg om uw re-integratie als een gezondheidswerker te bevorderen.
  • gezondheidsrisico's onder vluchtelingen en hoe deze worden aangepakt in de Nederlandse gezondheidszorg. Deze kennis kunt u opdoen voor uzelf en uw familie en u kunt ook andere nieuwkomers adviseren waar hulp en zorg wordt geboden in Nederland.

De e-learning

Health[e]Refugees is een e-learningcursus met 5 modules, richtlijnen en referenties, video's en testvragen. De belangrijkste onderwerpen van de cursus zijn:

  • Inleiding tot de Nederlandse gezondheidszorg,
  • Zorgverlener-patiënt interactie,
  • Mentale gezondheid,
  • Veerkracht en gezondheid van vluchtelingenkinderen,
  • Seksuele en reproductieve gezondheid.

De inhoud van de cursus is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Pharos, Arq, GGD Amsterdam, de Radboud Universiteit en GGD-GHOR en gefinancierd door Dioraphte.

De e-learning kan in het Nederlands of in het Engels worden gedaan. Modules bevatten een pre- en een posttest. Voor elke posttest heeft u de mogelijkheid om de test twee keer te herkansen. U heeft de e-learning voltooid wanneer u ten minste 70% hebt gescoord bij elke posttest.

Registreren

Registreer door op de knop hieronder te klikken om toegang te krijgen tot de Health[e]Refugees cursus.
(Als het veld 'Group Code' niet automatisch wordt ingevuld, gebruik dan de volgende groepscode: refugeecursus)

Heeft u al een account en wilt u toegang tot Health[e]Refugees cursus of voor andere vragen of opmerkingen, stuur dan een e-mail naar info@healthefoundation.eu.